Minnegave i forbindelse med Per Jakob`s Berg bortgang.

Postet av Espen Elvekrok den 2. Mar 2023

Det var med stor sorg vi mottok beskjed om Per Jakob Berg`s bortgang.  Per Jakob var født 22.10.1938 døde 22.11.2022, var født og oppvokst i Hof. 

 

«Utdrag fra jubileumsboka «Heia Hof» under kapitel Langrenn :  Per Jakob Berg var et sterkt idretts navn i Hof. I sesongen 1960/61 ble han tatt ut som representant fra kretsen  til NM  i Trondheim.   Han deltok i 15 km og kombinert.   I Goksjø rundt var ikke Hoflløperne snauere enn at de vant firma Odd Gleditsch`vandrepokal til beste 5-manns lag. De fem var Per Jakob Berg, Rolf Sjue, Reidar Lian Alf Jahren og Per Grønseth. Hof vant på nytt 10-mannskonkurransen, som gikk i Hof, og dermed fikk Hof pokalen til odel og eie. I stafett KM 3 X 10 km ble Hof kretsmester i klasse B ved Arnulf Gurrik, Rolf Sjue og Per Jakob Berg. I KM 30 km vant Arnulf Gurrik klasse C, Alf Jahren klasse D, mens Per Jabob Berg ble kretsmester i kombinert klasse. «

 

Per Jakob bodde mange år i Moelven, de årene var han veldig engasjert i håndball.   Han flyttet etter hvert tilbake til Hof og engasjerte seg i Hof idrettslag. I 2005 fikk vi ny flerbrukshall. Per Jakob var en pådriver til oppstart av håndballgruppe i Hof idrettslag.   Han var trener og dommer.  I 2008 fikk Per Jakob tildelt Grete og Johan Lysaker innsatspokal for sin innsats med oppstart av håndballgruppa. 

Per Jakob var leder i Hof idrettsråd i flere år. Han var en pådriverne til at Hof kommune bygde kunstgressbane. Gleden var stor blant barn og unge da vi i 2016 kunne innvie Hof kunstgressbane. 

Familien til Per Jakob Berg ønsker at minnegaven i Per Jakob`s begravelse skulle gå til Hof idrettslag. Det kom inn kr. 8 850,-. Familien hadde ingen   spesielle ønsker for minnegaven. 

Hof idrettslag hovedstyret har i møte 7.februar 2023 bestemt at pengene skal gå til håndballgruppa. 

 

Vi takker for gaven og lyser fred over Per Jakob Berg`s  minne


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.